Felhasználói felület és egyéb hőmérsékletek

Ötletek, tippek, melyek újabb verziókban megvalósításra kerülhetnek.

Felhasználói felület és egyéb hőmérsékletek

Postby PandaVM » 2014.09.20. 22:09

Tisztelt Fejlesztők!

Szerintem az információs fülön jobb lenne a helyzetérzékeny görgetés, miszerint az egeret felette tartva és görgetve a fül tartalma mozogna (nem csak akkor ha belekattintunk.) Ha pedig a lemezlista felett áll az egérmutató, akkor a lemezek információs fülei közt váltana a görgetés.
--
Hasznos lenne gyorsan áttekinthető formában látni a windows lemezkezelő néhány információját:
- Particionálatlan területek és méretük.
- A kiválasztott merevlemezhez tartozó partíciók és particionálatlan területek, azonos színnel kiemelve.
Pl.: HDD_A 1TB / HDD_B 160GB
Image
--
Hasznos lenne a processzorra (esetleg a videokártyára is) kiterjeszteni a hőmérséklet felügyeleti eszközöket. Küszöbérték, tálca ikon, jelzés, üzenet, mentés, lekapcsolás. Ezzel a funkcióval egy olyan komplex adatbiztonsági program lenne, amire egy otthoni felhasználó is szívesen áldozna pénzt.

Munkájukat megköszönve

Üdvözlettel: PandaVM
PandaVM
 
Posts: 3
Joined: 2014.09.20. 21:35

Re: Felhasználói felület és egyéb hőmérsékletek

Postby hdsentinel » 2014.09.23. 17:36

Köszönöm az észrevételeket, javaslatokat !

A helyzetérzékeny görgetés valóban jó ötlet és növelné a használhatóságot, megvizsgáljuk ennek lehetőségét.

A particionálatlan területek okozhatnak félreértést felhasználók számára pl. rendszer által fenntartott, gyártó által lefoglalt és hasonló partíciók esetén.
Bár ezek kijelzése is hasznos lehet, több merevlemez és partíció használata esetén, jelezve, hogy hol van még szabad kapacitás.

Figyelembe kell venni, hogy bár az esetek túlnyomó többségében megadható, mely logikai meghajtók (partíciók) tartoznak mely fizikai meghajtókhoz, ez bizonyos RAID vezérlők esetében nem mindig van így. Pontosan ebből a megfontolásból készült külön a fizikai és logikai meghajtók listája - természetesen mindig megjelölve a kapcsolatot, amikor megvan.

Remélhetőleg egy későbbi verzióban további hőmérséklet információk is megjelenhetnek, de jelenleg az adattárolással közvetlenül összefüggő (merevlemezek, SSD-k, külső keretek, SAS backplane-ek, RAID vezérlők) hőmérsékletének és állapotának felügyelete az elsődleges fontosságú.
Tekintve, hogy ezek az eszközök a legérzékenyebbek - valamint általában nincsenek felvértezve olyan védelemmel, mint pl. a processzorok, amik túlmelegedés esetén leállnak vagy a teljesítmény csökkentésével próbálják a működést stabilan tartani.
User avatar
hdsentinel
Site Admin
 
Posts: 2408
Joined: 2008.07.27. 17:00
Location: Hungary


Return to Funkciók kérése

Who is online

Users browsing this forum: No registered users