Degree character not displayed correctly

Post here if you encounter any problems or bugs with the software.

Degree character not displayed correctly

Postby ckp » 2020.01.22. 06:34

Hi

Not sure of how this has occurred however the "degree" symbol shown with the temperature is being displayed as a question mark inside a black diamond. Issue is the same for Fahrenheit and Celsius and is also being displayed incorrectly anywhere a temperature is displayed.

I have also uninstalled HDS and re-installed again but no change. Is there a font somewhere inside HDS that may have got corrupted?
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (137.21 KiB) Viewed 693 times
ckp
 
Posts: 2
Joined: 2020.01.22. 06:20

Re: Degree character not displayed correctly

Postby hdsentinel » 2020.01.22. 08:26

Seems so interesting. Maybe related to Windows language/regional setting. Not sure if it may be changed recently (if things were working correctly previously?)

Can you please use Report menu -> Send test report to developer option? Then it is possible to check the actual system setting and try to reproduce and improve the situation in all possible ways.
User avatar
hdsentinel
Site Admin
 
Posts: 2325
Joined: 2008.07.27. 17:00
Location: Hungary

Re: Degree character not displayed correctly

Postby ckp » 2020.01.22. 17:03

so thanks for the hint - remembered I had made a minor change to the Administrative section of the regional settings.

I had selected the Beta: Use unicode tick box as per the attachment. Once I un-ticked this option problem was solved.

Thanks
Attachments
Capture 2.JPG
Capture 2.JPG (61.27 KiB) Viewed 687 times
ckp
 
Posts: 2
Joined: 2020.01.22. 06:20

Re: Degree character not displayed correctly

Postby hdsentinel » 2020.01.23. 11:11

Thanks for increasing attention to this option!
I'm checking how it affects the display and examine how things can be changed, improved to prevent incorrect character display even if enabled.
Thanks!
User avatar
hdsentinel
Site Admin
 
Posts: 2325
Joined: 2008.07.27. 17:00
Location: Hungary


Return to Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users