Vírus?

A szoftver használata során előforduló problémák, "bug"-ok.
Tóth András
Posts: 2
Joined: 2009.02.08. 07:41

Vírus?

Post by Tóth András »

Szevasztok!
Letöltöttem a HDD Sentinel 2.5 Pro próba verzióját, mert szerettem volna kipróbálni a programot. Kicsomagolás után a ZoneAlarm Anti-virus version:8.0.059.000 "Backdoor.Win32.Delf.nxm" vírust talált a fájlban és törölte azt. A védelmet nem kapcsolom ki, mert eddig semmi gondom nem volt a ZoneAlarm-mal. A GyIK-ben nem találtam erre a problémára bejegyzést, ezért kérek ez úton tanácsot.
Üdv! TóthA
galzso
Posts: 1
Joined: 2009.02.11. 11:32

Vírus?

Post by galzso »

Helló!
Én is hasonlókat tapasztaltam. Letöltöttem a 2.70 -es verziót, telepítettem majd az F-secure "Backdoor.Win32.Delf.nxm" virust észlelt a telepített fileokban.
Mit tanácsolnak a készítők ezügyben?
Tóth András
Posts: 2
Joined: 2009.02.08. 07:41

Re: Vírus?

Post by Tóth András »

Sajnálom!
Sajnálom, hogy a két héttel ezelőtti észrevételem megválaszolására az illetékesek nem tudtak időt szakítani. A programjukat ezek után nem tudom kipróbálni, még kevésbé használni és másokat is lebeszélek ennek a használatáról. Ahogy az előző hozzászólásom sem olvasták el, feltételezem, hogy ezt sem fogják elolvasni. Részemről a téma lezárva. További jó munkát kívánok.
Üdv: TóthA
User avatar
hdsentinel
Site Admin
Posts: 3010
Joined: 2008.07.27. 17:00
Location: Hungary
Contact:

Re: Vírus?

Post by hdsentinel »

Kedves Tóth András !

Köszönöm a "türelmet". Sajnos az új verzió(k) kiadása és a rengeteg riport, levélben érkező kérdés megválaszolása nem tette lehetővé, hogy előbb válaszoljak. De ha e-mailben is érdeklődött volna, hamarabb válaszolok.

A program valamennyi verziója tiszta. Egyik változat sem tartalmaz semmilyen vírust/kártékony kódot, ez egészen biztos.

A programot személyesen én is és több független szoftver-katalógus weboldal üzemeltető
is folyamatosan ellenőrizzük több, különbözo vírusirtóval.
A tisztaságot a "díjak" oldalon található "CLEAN", "SAFE", stb...
bizonyítványok is garantálják. ( http://www.hdsentinel.com/awards.php )

Sajnos vakriasztás néha előfordul. Személy szerint is tapasztaltam már ilyet és a felhasználók is jeleztek hasonlót e-mailben. Ilyenkor természetesen jelzem a problémát az illetékes vírusirtó készítőinek, akik rövid időn belül orvosolják a problémát (általában ez maximum 1-2 nap kérdése).

Ha bármi ilyen jellegű problémát tapasztalna, kérem írjon nekem, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot a megfelelő vírusirtó cégek készítőivel.
Továbbá, kérem, ha van lehetősége, Ön is nyugodtan küldje el a kérdéses változatot (vagy a címet, ahonnan elérhetik) feléjük, hogy meg tudják vizsgálni. Így mivel több forrásból megkapják, a javítás (újabb vírus-adatbázis) is hamarabb elkészül, továbbá Ön is biztos lehet benne, hogy vakriasztásról van szó (ezt a cégek is visszajelzik).

Üdvözlettel

Máthé János
fejlesztő
Supervisor
Posts: 8
Joined: 2009.10.04. 15:58

Re: Vírus?

Post by Supervisor »

Engem erről a kiváló magyar szoftverről nem lehet lebeszélni!
Az 1.40-es verzió óta használom ezt a kiváló magyar terméket. Most a 2.90 verziónál tartanak a fejlesztők és az eltelt időben rengeteg újítással találkozhattunk az újabb verziókban.
Valódi vírussal soha egyetlen verzióban sem találkoztam a vakriasztásokat meg nem kell komolyan venni. Ilyenkor meg kell nézetni egy másik komolyabb vírusvédelmi rendszerrel.
A HDS verziói garantáltan vírusmentesek én mindenkit rábeszélek ennek a kiváló magyar terméknek a használatára akinek csak egy kicsit is fontos a számítógépe.
Egy hétvégi diszkozás árából megvehető a legújabb pro verzió.
További sok sikert a feljesztőknek!
konyecskir
Posts: 1
Joined: 2009.11.03. 02:44

Re: Vírus?

Post by konyecskir »

Üdv!
A türelmetlenektől több türelmet! A szoftver [vásárolt-regisztrált] eddigi használata során semminemű problémát nem okozott. Én is tapasztaltam vírus[vak!]riasztást. A HD Sentinel fejlesztőnek írt e-mailt követően azonban, a vírusvédelmi szoftver készítője [F-Secure] a problémát kb. 3 nap átfutási idővel orvosolta! Előbbiek okán a HD Sentinel szoftver használatát bátran ajánlom bárkinek. :D
Supervisor
Posts: 8
Joined: 2009.10.04. 15:58

Re: Vírus?

Post by Supervisor »

Hivatkozok az általam fentebb írottakra: a HDS garantáltan vírusmentes!
Mindenki bátran használhatja!
Post Reply