Hard Disk Sentinel Súgó - Főablak

A Hard Disk Sentinel főablakából elérhető valamennyi funkció a felső menü valamint a gyorsgombok segítségével.

Főablak a merevlemez információkkal

A főmenü elemei:

A főmenü alatt látható gyorsgombok fölé húzva az egeret gyorstippben megjelenik a gombokhoz tartozó funkció. A gyorsgombok használatával az alábbi feladatok végezhetőek:

A főablak bal oldalán találhatóak a számítógépbe telepített merevlemezek (felül) valamint a merevlemezekhez tartozó logikai meghajtók (alul). A két rész közötti vonal segítségével a panelek mérete változtatható. Az egyes elemekre kattintva a jobb oldalon az információs területen a kiválasztott merevlemez vagy meghajtó részletes információi kerülnek megjelenítésre.

A kiválasztó panelen található listában a lemezek állapota folyamatosan frissül, a legaktuálisabb információk kerülnek ott kijelzésre. Így valamennyi meghajtó legfontosabb adatai (hőmérséklet, kondíció illetve szabad hely nagysága és a teljes mérethez való aránya) láthatóak.

A kiválasztó és az információs panelek közötti függőleges vonalra kattitva és az egeret húzva a panelek mérete állítható. Megjegyzés: A program automatikusan menti az ablak pozícióját, méretét és a paneleket határoló csúszkák pozícióját, így későbbi indításkor az utolsó beállításoknak megfelelő helyzetben kerül az ablak megjelenítésre.

Az információs panelen attól függően, hogy fizikai meghajtó vagy logikai meghajtó lett kiválasztva, megjelenik azok részletes adatlapja.