Hard Disk Sentinel Súgó - Beállítások: Műveletek, Időpontok

Ezek a funkciók kizárólag a PROFESSZIONÁLIS változat használata esetén érhetőek el.

A projektekhez tartozó időpontok beállítása

Minden egyes naphoz külön feladatlista állítható össze. Legfelül a legördülő menüből kiválasztható a kérdéses napja a hétnek, melyre a projektek végrehajtását el kívánjuk végezni.

A Felfüggesztve a következő ilyen napon opció engedélyezésével a soron következő kiválasztott napon (pl. ha kedd van kiválasztva, akkor a következő kedden) a megadott feladatok egyike sem fog lefutni. Így előre beállítható ha a feladatok végrehajtását szüneteltetni szeretnénk pl. tervezett karbantartás idejére. A kérdéses napot elhagyva a program automatikusan visszaáll normál üzemmódba azaz utána valamennyi projekt le fog futni. Így nem fenyeget a veszély, hogy esetlegesen letiltásra került projektek nem lesznek újra engedélyezve.

A Törlés mező alatti piros X segítségével az adott projekt törölhető az aznapi feladatlistából. Természetesen ettől a projekt még nem kerül törlésre, az bármikor újra kiválasztható és hozzáadható a feladatlistákhoz. Ezután következik a projekt sorszáma, melynek akkor van jelentősége, ha több projekt végrehajtását is tervezzük, melyek egymás utáni sorredben (szekvenciálisan) kerülnek végrehajtásra.

A Projekt mező alatt adható meg a projekt neve, ami végrehajtásra kerüljön. Itt a korábban létrehozásra került projektek választhatók ki.

Az Indítás mező alatt kiválasztható, hogy a kérdéses feladat milyen időpontban illetve helyzetben induljon el. Ennek a mezőnek az értékei lehetnek:

A Kérdésre indul opció használatával a projekt lefutása nem történik meg automatikusan, a felhasználónak meg kell erősítenie a futtatási szándékot. Íly módon a felhasználó késleltetheti vagy megállíthatja a projekt (és a tőle függő többi projekt) végrehajtását. Használata csak indokolt esetben javasolt, mivel a projektek végrehajtása addig nem történik meg, míg a felhasználó nem válaszol a megjelent ablakra. Megjegyzés: ez a funkció csak a regisztrált változatban tiltható le, a nem regisztrált változatnál a projektek csak kérdés után indulhatnak.

Az Engedélyezve opció használatával az adott projekt futása tiltható. Így ha hosszabb időn keresztül szeretné a felhasználó a projekt futását megakadályozni a projekt törlése nélkül, ezzel az opcióval megteheti. Megjegyzés: amennyiben egy (vagy több) projekt függ a tiltott projekttől, a program mentéskor figyelmeztet arra, hogy a függő projekt(ek) sem fog(nak) lefutni a tiltás miatt. Ekkor lehetőség van a beállítások felülvizsgálatára.

A projekt lista végén található Projekt hozzáadása feliratra kattintva adható újabb projekt a feladatlistához.