Hard Disk Sentinel Súgó - Beállítások: Műveletek, Pánik mentés

Ezek a funkciók kizárólag a PROFESSZIONÁLIS változat használata esetén érhetőek el.

Pánik mentés: indítás probléma esetén

Az időpontok beállításához hasonlóan az egyes mentési projektek hozzárendelhetők bizonyos eseményekhez is. Ilyenek lehetnek pl. ha a merevlemez kondíciója túl alacsony szintre csökken, a hőmérséklete túl magas szintre emelkedik, stb. Az egyes eseményekhez, melyekhez "pánik mentés" (projekt(ek) végrehajtása) kapcsolható, a Figyelmeztetések oldalon található.

Megadható egy általános feladatlista, amin szereplő projektek végrehajtásra kerülnek ha bármely merevlemezen problémát észlel a program (és a problémának megfelelő pánik mentés opció engedélyezve van a Figyelmeztetések oldalon. Ezen túlmenően lehetőség van külön-külön feladatlistát összeállítani az egyes merevlemezekhez. Így például beállítható, hogy ha az első merevlemezes meghajtón meghibásodás várható, akkor azonnal induljon a mentés a második merevlemezre. Ha pedig a második merevlemezzel van gond, induljon archiválás külső merevlemezre vagy hálózati adatmentő-szerverre.

A felső legördülő menüből választható, hogy a feladatlista mely merevlemezhez tartozzon.

A Törlés mező alatti piros X segítségével az adott projekt törölhető a feladatlistából. Természetesen ettől a projekt még nem kerül törlésre, az bármikor újra kiválasztható és hozzáadható a feladatlistákhoz. Ezután következik a projekt sorszáma, melynek akkor van jelentősége, ha több projekt végrehajtását is tervezzük, melyek egymás utáni sorredben (szekvenciálisan) kerülnek végrehajtásra.

A Projekt mező alatt adható meg a projekt neve, ami végrehajtásra kerüljön. Itt a korábban létrehozásra került projektek választhatók ki.

Az Indítás mező alatt kiválasztható, hogy a kérdéses feladat milyen helyzetben induljon el. Ennek a mezőnek az értékei lehetnek:

A Kérdésre indul opció használatával a projekt lefutása nem történik meg automatikusan, a felhasználónak meg kell erősítenie a futtatási szándékot. Íly módon a felhasználó késleltetheti vagy megállíthatja a projekt (és a tőle függő többi projekt) végrehajtását. Használata csak indokolt esetben javasolt, mivel a projektek végrehajtása addig nem történik meg, míg a felhasználó nem válaszol a megjelent ablakra. Megjegyzés: ez a funkció csak a regisztrált változatban tiltható le, a nem regisztrált változatnál a projektek csak kérdés után indulhatnak.

Az Engedélyezve opció használatával az adott projekt futása tiltható. Így ha hosszabb időn keresztül szeretné a felhasználó a projekt futását megakadályozni a projekt törlése nélkül, ezzel az opcióval megteheti. Megjegyzés: amennyiben egy (vagy több) projekt függ a tiltott projekttől, a program mentéskor figyelmeztet arra, hogy a függő projekt(ek) sem fog(nak) lefutni a tiltás miatt. Ekkor lehetőség van a beállítások felülvizsgálatára.

A projekt lista végén található Projekt hozzáadása feliratra kattintva adható újabb projekt a feladatlistához.