Hard Disk Sentinel Súgó - Beállítások: Műveletek, Állományok átvitele, Mappák kiválasztása

Ezek a funkciók kizárólag a regisztrált PROFESSZIONÁLIS változat használata esetén érhetőek el.

Fájlok mentésének beállítása

A fájlok átvitelének beállításakor a legfontosabb, hogy kijelölésre kerüljenek a forrás és a célmappa párok, ahonnan és ahova az adatok átvitele történik.

Kiválasztható, de manuálisan is bevihető a menteni kívánt forrásmappa és a mentés céljaként jelölt mappa. Célként több, különböző mappa (akár több, különböző meghajtón, sőt számítógépen) is megadható, ekkor a forrásmappa minden egyes megadott célmappába mentésre kerül. A célmappák megadásánál alkalmazhatóak az ablakban felsorolt változók bármelyike (akár több is). Így például hálózati mentés esetén minden számítógépről kérhető a felhasználók neve, a számítógép neve vagy IP címe szerinti válogatás is.

A %LAST=mappa% helyére a megadott mappából az utoljára frissített al-mappa neve kerül. Ennek jelentősége akkor van, ha több teljes mentési állapotot kívánunk megtartani, de az utolsó mentett mappával további műveleteket szeretnénk végezni. Ennek működéséről és beállításáról a projekt opciók oldalon található információ.

Ez az opció rövidebb formában is megadható, lehetőség van %LAST% használatára. Ebben az esetben a %LAST% előtt megadott mappából keresi ki a Hard Disk Sentinel az éppen aktuális legfrissebb mentési állapotot tartalmazó mappát. Így tehát a C:\MENTES\%LAST=C:\MENTES% valamint a C:\MENTES\%LAST% ugyanazt az eredményt fogja hozni. Például CD/DVD-re történő archiválás esetén ha forrásmappának az előbbi példák egyike kerül megadásra, akkor a C:\MENTES mappából a legfrissebb archívum kerül írásra.

Megjegyzés: a %LAST=mappa% ill. %LAST% csak akkor használható, ha az aktuális dátum használata mappanévként és az utolsó XX mentés megtartása opció engedélyezve van.

Megjegyzés: a mappanevek tartalmazhatnak helyi vagy távoli (hálózati) meghajtókat és UNC neveket is (pl. \\szerver\megosztás\mappanév). A beállításoknál körültekintően kell eljárni, hogy a hálózati erőforrások a későbbiekben is elérhetőek legyenek a program számára.